30 Kasım 2013 Cumartesi

Katalunya ve Baskonya'nın maç programı belli oldu

Katalunya ve dünyanın en güzel milli takım forması


Aralık ayının son bölümü yeni yıl ve bazı ülkeler için de noel coşkusuyla bezelidir. Ancak kimi topluluklar için aralık ayının sonu demek, son birkaç yıldır başka bir heyecana işaret ediyor. Çünkü o topluluklar, yoğun kulüp ve milli maç fikstüründen dolayı, kendi milli takımlarına ancak yılın bu döneminde erişebiliyorlar.

İspanya'nın pek çok otonom bölgesi milli takıma sahip. Ancak içlerinden en yoğun destekçi, ilgi ve talep görenler Katalunya ve Baskonya. Katalunya ve Baskonya, bu yılki gelenekselleşmiş dostluk maçı programlarını açıkladı. Artık bir yıl sonu klasiği hâline gelmiş maçlarda Katalanlar Yeşil Burun Adaları'nı konuk ederken, Baskonya Peru ile karşılaşacak.

2013 Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek finale yükselme başarısı göstermiş, FIFA klasmanında bir aralar Türkiye'nin de önüne geçmiş Yeşil Burun Adaları, 30 Aralık'ta Katalunya'nın misafiri olacak. Barcelona'daki olimpik stad Lluis Companys'de oynanacak mücadele yerel saatle 19:00'da başlayacak.

Katalunya, geçen yıl ocak ayında da bir diğer Afrika takımı Nijerya ile karşılaşmış ve 1-1 berabere kalmıştı.

Baskonya ise Athletic Bilbao'nun geçtiğimiz eylül ayında açılan yeni San Mames Stadı'nda Peru'yu konuk edecek. Böylece Bask temsilcisi de üst üste ikinci yıl bir Güney Amerika takımıyla karşılaşmış olacak. Baskonya geçen yıl oynadığı maçta Bolivya'yı 6-1 mağlup etmişti. Geçen yıl Anoeta'da oynanan maçın ardından tribünde olaylar çıkmış ve 14 Bask polisi yaralanmıştı. Baskonya'nın Peru maçı 28 Aralık'ta oynanacak.

Her iki takımın kadrolarında da önemli isimler mevcut. Katalunya takımında Cesc Fabregas, Xavi ve Gerard Pique'nin forma giymesi bekleniyor. Fernando Llorente, Xabi Alonso ve Javi Martinez de Baskonya'nın potansiyel yıldızları arasında.

Baskonya - Bolivya maçı

2 yorum:

  1. Aslında Baskonya yerine direk Atletic Bilbao sahaya çıksa daha mantıklı olmaz mı ? Milli Takım hüvviyetinde bir kulüp takımı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi ama diğer Bask takımlarına da haksızlık etmeyelim. Mesela bu kadrodaki oyunculardan Bask Milli Takımı formasını en çok giyen isim bir Bilbao'lu değil bir Real Soceidad'lı Xabi Prieto'ydu.

      Sil