17 Kasım 2013 Pazar

Milli takımın hocası meclisten


Maldivler Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü, ülke meclisinde Galolhu Dhekunu Partisi'nden milletvekili olan Ahmed Mahloof oldu.

Daha önce 16, 19 ve 23 Yaş Altı milli takımlarında futbol oynayan Mahloof, ülkenin önde gelen kulüplerinden New Radiant ve Club Valencia'da da forma giymişti. 2002 yılında futbolu bırakan teknik adam, 2009 yılından beri mecliste aktif siyasi hayatını sürdürüyor.

Daha önceki teknik adam Macar Istvan Urbanyi ile eylül ayındaki Güney Asya Futbol Şampiyonası'nın ardından yollar ayrılmıştı. Urbanyi döneminde 2011 Güney Asya Şampiyonası'nda yarı finalde elenen ve 2009'daki organizasyonda da finali penaltılarla kaybeden Maldivler, eylül ayındaki son şampiyonada Hindistan'a 1-0 yenilerek yarı finalde elenmişti. Teknik adamın iki penaltılarının verilmediğini iddia ettiği maçtan önce Maldivler, grup aşamasında Sri Lanka'ya karşı 10-0 ve Bhutan'a karşı 8-2'lik etkileyici galibiyetler almayı başarmıştı. Ancak Urbanyi, takımdaki oyuncular arasında disiplini sağlayamaması yönünden eleştiriliyordu.

Futbol Federasyonu, Urbanyi'den boşalan koltuğu doldurmak için uzun süre yabancı teknik adam arayışına girmiş ancak yapılan başvurular arasında umduğunu bulamamıştı. Yeni teknik adam Mahloof, Seyşeller ile bu ay içinde oynanacak hazırlık maçında ilk kez takımın başında sahaya çıkacak. Maldivler, önümüzdeki yıl düzenlenecek AFC Challenge Kupası'nda da mücadele edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder