19 Kasım 2013 Salı

Cebelitarık "resmen" sahada



Cebelitarık ilk resmi dostluk maçı için bu akşam sahada. Rakip, Slovakya.

Maç, Cebelitarık'a 150 kilometre mesafedeki Portekiz'in Algarve şehrinde oynanacak. Çünkü Cebelitarık'taki 5 bin kapasiteli Victoria Stadı, UEFA kriterlerini karşılamıyor. Takımın maçlarını İspanya'da oynamasıysa iyimser bir hayal. Çünkü ulusal futbol federasyonu 1895'te kurulan Cebelitarık'ın yıllarca UEFA'ya üye olamamasında İspanya'nın UEFA'ya olan baskıları belirleyici olmuştu. İki takım ileride aynı eleme grubuna düşerse bile olacaklar şimdiden soru işareti.

Cebelitarık'ın UEFA'ya üyeliği sonrası ilk maçının mart ayında Estonya'ya karşı olması planlanıyordu. Ancak şimdi 2010 Dünya Kupası'nda adını son 16'ya yazdıran ülkeyle karşılaşacaklar. Tabi bu durumun gerçekleşmesinde, Slovanya Teknik Direktörü Jan Kosak'ın, Cebelitarıklı meslektaşı Allen Bula ile daha önce MFK Kösice takımını birlikte çalıştırdıkları dönemden kalma dostluklarının da rolü büyük. Cebelitarık aynı zamanda 1 Mart'ta Faroe Adaları ile de bir dostluk maçı yapacak. Faroe Adaları, Cebelitarık'ın UEFA üyeliğinin hemen öncesinde de bu ülkeyle dostluk maçı yapmıştı.

Slovakya maçı için hazırlanan kadroda, İngiltere'de forma giyen üç isim yer alıyor. Uzun yıllar Stoke City forması giyen Danny Higginbotham onlardan biri. Tecrübeli savunması artık Konferans Ligi ekiplerinden Chester'da forma giyiyor. Barnsley'den Scott Wiseman, en üst kademede forma giyen oyuncu konumunda. Northern Premier League Division One North liginden Farnsley'de forma giyen Adam Priestly de İngiltere liglerinde forma giyen üçüncü Cebelitarık oyuncusu. Kadrodan tam 13 oyuncu, 2011 Ada Oyuncları'nda mücadele eden Cebelitarık kadrosundan isimler.
Bu tarihi maçta Slovakya'dan Martin Skrtel ve Marek Hamsik forma giyemeyecek. Algarve Stadı'ndaki tarihi mücadele, yerel saatle 18:30'da başlayacak. 19 ve 17 Yaş Altı Takımları ile bu yıl içinde mücadele etmiş olsalar da A Milli seviyesinde, UEFA'nın 54'üncü ülkesi kıtaya "merhaba" diyecek. Darısı Kosova'nın, Abhazya'nın, Grönland'ın ve Kuzey Kıbrıs'ın başına...

Tarihi maçtaki tarihi kadro şu isimlerden oluşacak:
Kaleciler: Jordan Perez (Lincoln), Jamie Robba (Lynx) and Kevin De Los Santos (Man United 62)
Savunmacılar: Roy Chipolina (Lincoln), Scott Wiseman (Barnsley [England]), Ryan Casciaro (Lincoln), Matt Reoch (Man United 62), Danny Higginbotham (Chester [England]), Jack Sergeant (Man United 62), Joseph Chipolina (St. Josephs), Yogan Santos (Man United 62).
Orta Saha: Liam Walker (San Roque [Spain]), Robert Guilling (Lincoln), Jeremy Lopez (Man Untied 62), Daniel Duarte (Lincoln), Julian Bado (Lynx), Daylian Victor (College Europa), Kyle Casciaro (Lincoln).

Forvet: Lee Casciaro (Lincoln), Al Greene (Glacis United), George Cabrera (Lincoln), Adam Priestley (Farsley [England]), John Paul Duarte (Lincoln)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder