25 Nisan 2013 Perşembe

Le Tissier futbola geri döndü... Ama Southampton'da değil



Matthew Le Tissier, Guernsey FC formasıyla sahalara döndü. Ancak takımının Colliers Wood United'a 4-2 yenilmesine engel olamadı. Böylece futbol oynadığı dönemde daha yüksek bütçeli kulüpler tarafından kendisine yapılan inanılmaz teklifleri reddeden efsaneyi Southampton'dan ayıran yegane kulüp de Guernsey FC olmuş oldu.

Guernsey, Britanya'nın güneyinde yer alan bir ada. Hukuken Birleşik Krallık'a bağlı olsalar da özerk yönetime sahipler. Bu anlamda Jersey, Sark ve Alderney adalarıyla eşit statüdeler. 1893'te kurulan bir futbol federasyonuna sahip olan Guernsey'in milli takımı geçen sürede pek çok kez Ada Oyunları'na ve Muratti Kupası'na katılarak uluslararası alanda adayı temsil etti.

2011'de yapılan bir girişimle İngiltere lig piramidinde mücadele edecek Guernsey FC kulübü kuruldu. Kulübün kuruluş sürecinden ve ada futbolunun geçmişinden, 8 Ağustos 2011'deki yazıda bahsetmiştim. Aslen Guernseyli olan ve 90'lı yıllarda Premier Lig'e damgasını vurmuş Matthew Le Tissier, kulübün onursal başkanlığına getirilmişti. İlk olarak İngiliz lig piramidinin 10'uncu basamağındaki Combined Counties Football League Division 1'de mücadele eden Guernsey FC, oynadığı 34 maçın 31'ini kazanarak ligi şampiyon bitirmiş ve Combined Counties Football League Premier Division'a (9. lig) yükselmişti. Takım bu sezon ligde ikinci sırada ve bir üst lige yükselme şansı bulunuyor.



44 yaşındaki Le Tissier, beklenmeyen bir kararla, önümüzdeki 20 günde 16 maçlık sıkışık bir fikstüre sahip olan Guernsey FC'ye yardım etmek için  6 Nisan'da kulüple anlaşmaya varmıştı. Yeni takımıyla ilk maçına dün çıkan Southampton efsanesi, 2002'den sonra ilk kez bir profesyonel maçta forma giydi. Bütün kariyeri Southampton'da geçen Le Tissier, bu kulüple 500'den fazla maça çıkmış ve 8 kez de İngiltere Milli Takımı forması giymişti.



Attığı inanılmaz gollerle hafızalarda yer eden Le Tissier, büyük kulüpler tarafından kendisine yapılan çok sayıda teklifi reddetmiş ve kulübüne en sadık oyunculardan biri olarak ün kazanmıştı. Aşağıdaki videodan ve ilgili videolardan attığı akıl almaz gollere bakarsanız bana hak vereceksiniz: Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en underrated oyuncularından biri Le Tissier'dir. Ya da Premier Lig'in güzel olduğu zamanlarda onu güzelleştiren unsurların başında gelen isim.





Kaynak: Daily Mail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder