11 Nisan 2013 Perşembe

Cook Adaları kadın futbolunda atakta



Cook Adaları Futbol Federasyonu'nun ülkedeki kadınlar futbolunu geliştirmek için organize ettiği altı günlük eğitim programı başladı. Ülke genelindeki 13 futbol antrenörünün katıldığı eğitimi, Yeni Zelandalı FIFA eğitmeni Nicola Demaine veriyor.

Ülkede kadın futbolunu geliştirmenin önemine değinen Cook Adaları Futbol Federasyonu Başkanı Lee Harmon, "Federasyon olarak Okyanusya Futbol Konfederasyonu'na ve FIFA'ya bu kurs için talebimize yanıt verdiği için minnettarız. Antrenörlerimize sadece antrenörlük yeteneklerini geliştirmek değil futboldaki kadın sporcu katılımını arttıracak bilgileri de sağladığımız için mutluyuz." dedi.

Demaine
Yedi yıl önce İngiltere'den ayrılıp Yeni Zelanda'da yaşamaya başlayan eğitmen Nicola Demaine, OFC'deki görevine kıta genelinde kadın futbolunu geliştirme sorumluluğuyla başladı. Cook Adaları'nda kadın sporcu katılımının artmasının önemine değinen Demaine, "Cook Adaları OFC'nin turnuvalarında sürekli yer alıyor. Gördüklerimden çıkaracağım o'dur ki, Cook Adaları kadınlar futbolunun bölgedeki en güçlü temsilcilerinden biri." ifadelerini kullanıyor.

Cook Adaları Kadın Milli Takımı, başarı anlamında gerçekten de erkek takımlarının önünde bulunuyor. FIFA sıralamasında 207 ülke içinde 202'nci sırada yer alan Cook Adaları, ELO sıralalamasında da 207'nci sırada ki bu sıra Batı Samoa, Grönland ve Aruba gibi FIFA üyesi olmayan takımların bile altında olduklarına işaret ediyor. Sonuncusu 2000'de olmak üzere OFC Uluslar Kupası'na sadece iki kez katıldılar ve beraberlik dahi alamadılar. Oysa Cook Adaları Kadın Milli Takımı, 2010'da gerçekleştirilen son OFC Kadınlar Şampiyonası'nda yarı finale kadar yükselmiş, üçüncülük maçında da Solomon Adaları'nı 2-0 yenerek Okyanusya üçüncüsü olmuştu.

Altı günlük kursta genel olarak kadınlar futbolunun nasıl geliştirilebileceği, etkin antrenörlüğün nasıl yapılabileceği ve Cook Adaları'nda kadınlar futbolunu yükseltmek için neler yapılabileceği tartışılacak. Kursa, kadın takımlarında antrenörlük yapan isimlerin yanı sıra Cook Adaları Milli Takımı'nın formasını giymiş kadın sporcular da katılım gösteriyor.

Cook Adaları antrenörünü arıyor



Kadın futbolunu geliştirmek için önemli bir adım atan Cook Adaları'nın önemli bir iş ilânı da mevcut. Federasyon, yayımladığı ilânla, ülkedeki grassroots projelerinde, kadınlar futbolunda, antrenör yetiştirilmesinde ve milli takımların idare edilmesinde sorumlu olacak bir genel teknik sorumlu arıyor. OFC veya diğer kıtasal konfederasyonlar tarafından tanınacak antrenörlük lisansı, çalışma için temel gereklilik. İstekliler özgeçmişlerini aşağıdaki adrese veya cifa@cisoccer.org.ck elektronik posta adresine veya (682) 28-981 faks adresine iletebilirler. Demek ki Cook Adaları, federasyon bünyesinde çalıştıracağı hocayı seçerken kendi tanıdıklarına veya tecrübesi olmayan eski futbolculara değil, milliyet şartı aranmaksızın diploması evrensel ölçülerde geçerli olan her adaya kapılarını açıyormuş. Adeta antrenör olmayı isteme sebebi. Başvurunun son günü 11 Nisan'mış.

Mii Piri
General Secretary
Cook Islands Football Association
P.O. Box 29
Rarotonga

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder