22 Nisan 2013 Pazartesi

Windward Adaları Turnuvası "eksik" başladı

Norran Jno Hope
Kurt Hector

Karayipler'deki Windward Adaları ülkelerinin katıldığı Windward Adaları Futbol Turnuvası, tam 12 yıl aranın ardından yeninden düzenleniyor. Saint Vincent ve Grenada, Grenada ve Saint Lucia'nın katılımcıları olduğu turnuvada üzücü bir hadise nedeniyle bu yıl  Dominika yer alamayacak. Milli takım teknik direktörü Kurt Hector ile oyuncu Norran Jno Hope turnuvanın yapılacağı St. Vincent ve Grenada'ya gidileceği gün trafik kazası geçirip hayatını kaybetti ve Dominika turnuvadan çekildi.

Üzücü olay geçtiğimiz cuma günü saat sabah 5:30 sularında gerçekleşti. İçinde bir diğer milli takım oyuncusu Joslyn Prince'in de olduğu araç, turnuva yolcusu takımın geri kalanına kalanına katılmak üzere havaalanına doğru yola çıkmıştı. Ancak aşırı yağmur sebebiyle yolda açılmış bir oyuğa giren otomobil takla attı ve Teknik Direktör Kurt Hector ile Norran Jno Hope hayatını kaybetti. Araçtaki diğer oyuncu Prince ise yaralı olarak kurtuldu.

2009'dan beri takımın başında olan Hector, Dominika Milli Takımı'nı 2010 Karayip Kupası elemelerinde ikinci tur grubuna çıkarma başarısını göstermişti. Hope ise ilk kez milli formayı giymeye hazırlanıyordu.

foto: dominicanewsonline

İki oyuncu ve teknik direktörün neden yolculuk öncesi takımla birlikte kampta olmadıkları ve son geceyi birlikte geçirmedikleri kafaları kurcalayan sorular olarak kaldı. Ekibi bir araya toplayıp bir otobüsle takımı havaalanına götürme organizasyonunu gerçekleştiremeyen Dominika Futbol Federasyonu eleştirilerin odak noktası oldu. Ancak kendilerinden bu konuya ilişkin açıklama gelmemekle birlikte resmi sitelerinden bir taziye mesajı da henüz yayımlamış değiller. Dominika Futbol Federasyonu, eski başkanları Patrick John'un, FIFA başkanlık seçimlerinde ortaya çıkan Karayip skandalına karıştığı için görevden alınmasıyla biliniyordu.

Kazanın ardında turnuvanın iptali gündeme gelse de 12 yıl aranın ardından bin bir güçlükle bulunan sponsorların varlığını da göz önünde bulundurulmasıyla turnuvaya başlama kararı verildi. 21-25 Nisan tarihleri arasında oynanacak turnuvada takımlar sahaya siyah bantla çıkacak ve maçlardan önce saygı duruşunda bulunulacak. İlki 1947'de düzenlenen ve Windward Adaları bölgesinin en önemli futbol şenliği olan turnuva, aşağıdaki maçlarla sona erecek. Turnuvada eksik olansa bir takımdan fazlası olacak.

Pazar, Nisan 21, 2013:  St. Vincent - St. Lucia
Salı, Nisan 23, 2013:  Grenada - St. Lucia
Perşembe, Nisan 25, 2013:  St. Vincent - Grenada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder