26 Mayıs 2013 Pazar

Tahiti'nin Brezilya yolculuğu başlıyor


Tahiti Milli Takımı'nın 23 kişilik Konfederasyon Kupası kadrosu belli oldu. Takımın kayıp yıldızı Marama Vahirua beklenildiği gibi kadroda. Vahirua, 33 yaşında ilk kez milli takım forması giyecek. Tabi adama sorarlar bunca yıldır takım sayısız Dünya Kupası eleme maçı, OFC Uluslar Kupası maçı oynarken neredeydin diye. Geçen yıl oynanan ve Konfederasyon Kupası maçlarına eleme niteliği taşıyan Uluslar Kupası maçlarında bile kadroda değildi Vahirua. Herhalde büyük başarı sonucu Konfederasyon Kupası bileti gelince milliyetçiliği tuttu yıldız futbolcunun!

Nancy'de forma giyen Vahirua'nın haricinde bütün kadro Tahiti liginin son dört sezonunu şampiyon bitiren AS Dragon ve AS Tefana takımlarından. Tabi kadroda Vahirua haricindeki gerçek yıldızlara da dikkat çekmek gerekirse, Tehau sülalesinin ayağı top tutan tüm erkek bireylerinin kadroda kendine yer bulduğunu söylemek gerek. Jonathan, Lorenzo, Alvin ve Teaonui geçen yılki Uluslar Kupası'nda olduğu gibi Konfederasyon Kupası'nda da takımın önemli kozları olacak. 22 yaşındaki Steevy Chong Hue de takımın en golcü ismi. Genç gol makinesi, 22 milli maçta 11 gollük istatistiğini geliştirmeye bakacak. Kadronun tüm bireyleri şöyle:

Kaleciler:
Gilbert MERIEL
Mikaël ROCHE
Xavier SAMIN

Savunmacılar:
Rainui AROITA
Edson LEMAIRE
Teheivarii LUDIVION
Stéphane FAATIARAU
Vincent SIMON
Nicolas VALLAR
Yannick VERO
Tamatoa WAGEMANN

Orta saha oyuncuları:
Ricky AITAMAI
Stanley ATANI
Heimano BOUREBARE
Henri CAROINE
Alvin TEHAU
Jonathan TEHAU
Lorenzo TEHAU
Yoann TIHONI

Forvetler:
Steevy CHONG-HUE
Samuel HNANYINE
Teaonui TEHAU
Marama VAHIRUA


Takım, 27 Mayıs'ı 28 Mayıs'a bağlayan gece Brezilya öncesi kamp yapmak üzere Şili'ye doğru yola çıkacak. Santiago'da sekiz gün geçirecek Eddy Etaeta'nın talebeleri, 4 Haziran'da Şili 20 Yaş Altı Takımı ile bir dostluk maçı yapacak. 6 Haziran'da da Belo Horizonte'nin yolunu tutacak ekip, grupta oynayacağı ilk maç için hazır hâle gelmeye çalışacak. Tahiti'nin grupta maç programı şöyle:

Nijerya, 17 Haziran, Belo Horizonte
İspanya, 20 Haziran, Rio de Janeiro
Uruguay, 23 Haziran, Recife

Tehau Biraderler
Kaynak: ftf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder