21 Aralık 2013 Cumartesi

Pakistan liginde teknik adam skandalı


Pakistan Premier Ligi'nde görev yapan çok sayıda teknik adamın aynı zamanda Pakistan İkinci Ligi'ndeki takımlarda da çalıştıkları ortaya çıktı.

Football Pakistan'ın iddiasına göre Karachi Port Trust (KPT) takımını çalıştıran AFC A lisanlı çalıştırıcı Nasim Ahmad, ikinci ligden Sui Southern Gas Company (SSGC) maçlarına da çıkıp teknik direktörlük yapıyor. Kaynakların iddiasına göre Pakistan Futbol Federasyonu, Ahmad'ın bundan sonra SSGC yedek kulübesinde oturmasını yasakladı.

SSGC ve Railway takımlarının ikinci ligde bugün (cumartesi) oynayacakları final maçı öncesinde bu haberin ortaya çıkması dikkat çekti.

Premier Lig'den Pak Afghan Clearing Agency (PACA) takımının teknik direktörü AFC B lisanslı Haji Abdul Sattar da aynı zamanda ikinci ligde Higher Education Commision (HEC) takımını çalıştırıyor. Sattar'ın gerçekten de PACA'nın hiçbir maçında sahada görülmediği, saha komiseri raporlarıyla da onaylanmış durumda. Kulübede herhangi bir B lisanslı teknik adam bulunmaması dolayısıyla federasyon kuralları gereği ödenmesi gereken 25 bin Pakistan Rupi'lik ceza da kulübe uygulanmamış.

Daha da ilginci, Premier Lig'den Navy takımının kalecisisi Mohammad Shehzad'ın ikinci ligden Karachi United'da kaleci antrenörü olarak yedek kulübesinde görüldüğü iddia ediliyor.

Army takımının kalecisi Jaffar Khan'ın da takım listelerinde kaleci olarak görünmesine rağmen bazı maçlarda fizyoterapist olarak görev yaptığı öne sürülüyor. Khan, fizyoterapist olarak görev aldığı sırada bir maçta saha komiseri tarafından durdurulmuştu. Dizinden sakatlığı bulunan Khan, bu sezon takımında kalecilik yapamıyor.

Hemen yanı başındaki Afganistan, futbolda devrim niteliğinde işler yapıp FIFA klasmanında bölgenin en iyisi hâline gelmişken, Pakistan futbolundaki skandalın boyutu düşündürücü. Son açıklanan FIFA klasmanında 167'nci basamaktan 172'nciliğe gerileyen Pakistan futbolunun önünde alması gereken daha çok uzun yollar var şüphesiz. Skandalın yansımalarının ve olası yaptırımlarının ne olacağı merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder