28 Eylül 2013 Cumartesi

Kadınlar maçına kadın spiker

Foto: Fsf


Faroe Adaları Kadın Milli Takımı daha önce iki kez Avrupa Şampiyonası elemelerine katılsa da tarihinde ilk kez Dünya Kupası elemelerinde mücadele ediyor. Hedef Kanada 2015.

Bu elemelerle birlikte UEFA, Dünya Kupası için ilk kez, Wenger'in erkekler futboluna önerdiği küçük takımları birbirine kırdırıp büyüklerin karşısına çıkarma statüsünü uyguluyor. Bu statü çerçevesinde elemelere ilk turdan katılan Faroe Adaları, nisan ayında oynanan maçlarda Karadağ, Gürcistan ve ev sahibi Litvanya'nın bulunduğu grubu lider bitirdi ve asıl gruba katılmaya hak kazandı.

Faroe Adaları bu turda İsveç, İskoçya, Polonya, Kuzey İrlanda ve Bosna Hersek ile birlikte 4'üncü gruba düştü. 22 Eylül'de oynanan ilk maçta Torshavn'da İskoçya'ya 7-2 kaybettiler. İkinci maç Polonya'daydı. Wroclaw'da oynanan maçta da sahadan 6-0'lık sonuçla mağlup ayrıldılar. Bu maçın görüntüleri aşağıdan izlenebilir.

Polonya maçıyla ilgili ilk detay maçın Polonyalı spikerinin kadın (yorumcusunun erkek) olması. Kadınlar maçına bile davul götüren Polonyalı taraftarlar neden Avrupa'nın taraftar kültürünü en iyi içselleştiren ülkesi olduklarını bir kez daha gösteriyor. Maçta Faroe Adaları'nın yediği dördüncü ve beşinci gollerin birbirinin tamamen aynısı olması da dikkatlerden kaçmıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder