9 Mart 2013 Cumartesi

Barbados futbolu revizyon peşinde

Barbados Futbol Federasyonu başkanlığına Randy Harris getirildi. En popüler sporun ragbi olduğu ülkede futbolun yaygınlaşması adına Harris'in zorlu bir görevi var. Zira Barbados, Karayip bölgesinde son zamanlarda iyi sonuçlar almakta güçlü çeken bir ülke konumunda. Son olarak 2012 Karayip Kupası elemelerinin ilk turunda Dominik Cumhuriyeti, Dominika ve Aruba'nın yer aldığı grupta üç maçta altı puan toplayıp grubu ikinci bitirdiler ve kalifiye olamadılar. Bir önceki Karayip Kupası'nda da benzer neticeler alınmıştı. 2008'den beri bu kupaya katılamıyorlar. Dünya Kupası elemelerinde de durum pek farklı değil. Finallere hiç çıkamayan ülke, 2014 Dünya Kupası için dört turdan oluşan CONCACAF elemelerine ikinci turdan başladı. Guyana, Trinindad Tobago ve Bermuda'dan oluşan grupta oynadıkları altı maçı sıfır puanla bitirerek kıtanın en kötü takımlarından biri oldular. FIFA sıralamasında 153'üncü basamakta bulunuyorlar.

Çiçeği burnunda başkan Harris için "enkaz devraldı" tabiri yerinde olur. Kendisi de bu zorlu göreviyle alakalı olarak BBC'nin podcast yapımı "World Football"a açıklamalarda bulunmuş. Harris'in ilk hedefi futbolculardaki profesyonellik seviyesini arttırarak futbolu ilgi çekici hâle getirmek. En büyük sorunlarından biriyse ülkedeki futbol sahalarının diğer sporlarla paylaşılması.

Karayip Bölgesi'nden sadece dört takım, Küba, Haiti, Jamaika ve Trinidad Tobago Dünya Kupası'nda mücadele etme onuru yaşamıştı. Harris, söz konusu ülkelerin büyük başarılarında, futbolu bilen yabancı çalıştırıcıların katkılarının önemli olduğunu düşünüyor. Yetenekli Barbados gençlerine yol göstermek için de ülke tarihinde ilk kez yabancı bir çalıştırıcı takımın başına getirilebilir.

Başkan Randy Harris'in görüşlerini BBC World Football'dan, 15.30 ile 21.00 dakikaları arasındaki bölümde kendi sesinden dinleyebilirsiniz.

foto: Grantley Sealy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder