16 Ağustos 2013 Cuma

Løgmanssteypið 2013 kime gidecek?



Faroe Adaları Kupası "Løgmanssteypið"in 59'uncusu 24 Ağustos'ta sahibini bulacak. EB/Streymur ile Vikingur'u karşı karşıya getirecek mücadele Tórsvøllur'da oynanacak.

1955'ten beri bir yıl hariç (1970) kesintisiz düzenlenen kupayı HB Torshavn tam 26 kez müzesine götürdü. Ona en yakın GI Gota takımı bile sadece altı kez kupayı müzesine götürebildi. Ligi de 21 kez kazanan HB, geleneksel olarak ülkenin en başarılı takımı konumunda. Ancak bu, son dönemde değişti. 

Son altı kupa, son finalist iki takım arasında paylaşılmış vaziyette. 2007'den bu yana EB/Streymur dört kez, Vikingur da iki kez kupayı kazandı. Zaten bu iki takımın toplamda da dört ve ikişer kupası bulunuyor. 

EB/Streymur, 2007'de Faroe Adaları Kupası'nı kazanana dek ülkede herhangi bir başarı elde edememişti. Ancak kupa zaferinin ardından gelen iki lig şampiyonluğu kulüp tarihinde ilk kez elde edilen başarılardı. Kupa zaferlerini son dönemde elde eden Vikingur'un da henüz bir lig şampiyonluğu yok. Yani bu yılki kupa finali Faroe Adaları futbolunun yükselen değerlerini karşı karşıya getirecek. Üstelik her iki güzide kulübün de bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde ve Europa Lig'de tur atladıklarını eklemeden geçmeyelim. 

Şampiyonlar Ligi'nde Andorra'dan Lusitanos'u geçen EB mi, Europa Lig'de Inter Turku'yu deviren Vikingur mu? Faroe Adaları futbolunun son dönem lokomotifi konumundaki iki Avrupa fatihinin mücadelesinde kim gülecek, birlikte göreceğiz. Jenerik de Şampiyonlar Ligi girişlerine göz kırpmıyor değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder