23 Kasım 2013 Cumartesi

2019'un ev sahibi Lihtenştayn



Avrupa Küçük Devletler Oyunları Federasyonu Başkanlığına İzlandalı Larus Blondal seçildi. Oyunların 2019 versiyonunun da Lihtenştayn'da yapılmasına karar verildi.

Avrupa'nın nüfusu 1 milyondan az olan dokuz ülkesinin (Andorra, Güney Kıbrıs, İzlanda, Lihtenşyan, Lüksemburg, Malta, Monako, Karadağ ve San Marino) delegeleri Avrupa Olimpiyat Komiteleri'nin 42'nci genel kurulu öncesinde Roma'da toplandı.

Blondal, başkanlığı sırasında haziran ayında 50 yaşında hayatını kaybeden diğer İzlandalı Olafur Rafnsson'un yerine göreve seçildi. Rafnsson 2015'e kadar başkanlık görevinde kalacaktı. Blondal aynı zamanda İzlanda Olimpik Komitesi'nin de başkanlığına seçildi.

İki yılda bir düzenlenen organizasyonun 2015 ayağı İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te düzenlenecek.

Bu yıl içinde Lüksemburg'da düzenlenen organizasyona katılan 762 atlet, 10 farklı sporda 120 farklı mücadelede mücadele etmişti. Ev sahibi ülke 36'sı altın olmak üzere 106 madalyayla en başarılı ülke olmayı başarmıştı. Yine de organizasyona katılan her ülke en az bir altın madalya kazanmayı başarmıştı.

2017'deki organizasyon San Marino'da üçüncü kez düzenlenecek. 2019'un ev sahibiyse toplantıda Lihtenştayn olarak belirlendi. Lihtenştayn da 1999 ve 2011'in ardından bu oyunların ev sahipliğini üçüncü kez üstlenecek.

İlki 1985'te olmak üzere toplam 15 kez düzenlenen oyunlar iki yılda bir mayıs ayının sonu ile haziran ayının başında oynanıyor. Oyunlar hem erkek hem de kadınlarda atletizm, basketbol, plaj voleybolu, bisiklet, jimnastik, judo, atıcılık, yüzme, masa tenisi, tenis ve voleybol olmak üzere 11 farklı dalda oynanıyor. Oyunlara katılma şartı Avrupa Olimpiyat Komitesi üyesi olup  1 milyonun altında nüfusa sahip olmak. Güney Kıbrıs'ın nüfusu bugün 1 milyonun üzerinde olsa da oyunların başladığı 1984'te 1 milyonun altında olduğu için katılım gösterebiliyor. Faroe Adaları'nın ise Danimarka'nın deniz aşırı ülkesi olması sebebiyle Avrupa Olimpiyat Komitesi üyeliği bulunmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder